T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Çallı İlkokulu

Kurumumuz Tarihçesi

ÇALLI İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

Okulumuz 1. 2. kademe öğrencileri ve ana sınıfı öğrencileri ile birlikte toplam öğrenci sayımızın 108'dir. Okulumuza Çallı Köyü ve çevresindeki köylerden taşımalı öğrenciler gelmektedir. Bu öğrenciler yaya olarak ve servis araçları ile okula gelip gitmektedirler. Okul binamız 2020 yılında hizmete girmiştir. 2000 metrekare alan üzerinde 550 metrekarede inşa edilmiş olup 9 derslik mevcuttur.
Okulumuzda idareciler, öğretmenler ve destek personel dâhil 14 personel bulunmaktadır. Personelin 1 müdür ve 1 müdür yardımcısı kadrosu bulunmaktadır. Okulumuzun 10 öğretmeni bulunmaktadır. Öğretmenlerin %80'ı 5 yıl ve daha yukarı hizmeti olan kişilerdir,bu açıdan bakıldığında öğretmenler çevreye ve okula uyum sağlamada sıkıntı çekmemiştir. 
Okulumuz Sivas Merkeze bağlı Çallı Köyünde yer almaktadır. Okulumuzda normal öğretim yapılmaktadır. Öğrenci mevcudu anasınıfı öğrencileri de dahil 108'dir. Sınıf mevcutları ortalama 11 kişidir.


Coğrafi Konumu : Sivas ili Merkezi  ilçesinin Merkez bucağına bağlıdır. Sivas'ın güney batısında , il merkezine eski Sivas – Kayseri yolu üzerinde 28 km, Sivas – Yıldızeli yolu üzerinde ise 30 km uzaklıkta olup denizden yüksekliği ortalama 1400 m civarındadır. Köy, genel olarak, doğu bati istikametinde akan ve „Çay" adi verilen bir derenin içine kurulmuştur. Köy evlerinin büyük çoğunluğu adi gecen derenin kuzey yakasına, az  bir kısmı ise güney yakasına kurulmuştur. Bu derenin güney  yakasındaki evler „Sivri" ve „Güdük" adli tepelerin kuzey yamacına kurulmuş olup, zemin kuzeye doğru hafif meyilli ve topraktır. Belirtilen derenin kuzey yakasına kurulan ve köyün çoğunluğunu oluşturan evler ise „Küçük şah şah, Büyük şah şah" adi verilen tepelerin güney yamacına yerleşmiş olup zemin güneye doğru oldukça eğimlidir. Köyün bu bölümünde zemin topraktır. Çallı´nın batısında „Çallı Irmağı" adi verilen dere geçer.
Köye „Çallı" Adi Verilmesinin Sebebi: Köyün ilk kuruluşunda yerinin calilik olması nedeniyle ilk yıllarda bu köye „Çallılı" denilmiş ve zamanla" Çallı"ya dönüşmüş. İkinci bir rivayete göre köy ahalisinin „Çal Ovası" denilen bir yerden geldiği için bu köye „Çallı denildiği noktasındadır. Adi gecen Çal`ın, Halep civarında bir yerleşim yeri olduğu rivayet edilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 04.01.2024 11:10 - Görüntülenme: 3956
  Beğen | 0  kişi beğendi